Takk for i år!

Så var Cellolyd 2021 historie. Å lage festival er ingen spøk, og det er utrolig mange involverte som fortjener en takk!

Aller først vil vi takke årets viktigste bidragsytere, nemlig vertskapet vårt på Reine og Sortland. Catogården er et magisk sted, og Runhild Olsen loset oss trygt gjennom ventekarantenen med sin uuttømmelige energi og improvisatoriske evner, som kokk, brødbaker, yogainstruktør, billettør, pressekontakt og generell kaospilot.

Takk til vår største sponsor i Vesterålen, Kulturfabrikken Sortland Sortland! Det var en drøm å lage festival under så profesjonelle forhold og kunne ta i bruk flere av de fine salene på huset. Takk til Scandic Sortland for et flott opphold og gode måltider. Tusen takk til Reine Rorbuer som generøst sponset overnatting til musikerne våre som måtte vente på at vi andre kom ut av karantene. Takk til @Anne-Britt Hagen Lunde og Reine kirke for knirkefritt samarbeid.

Takk til Lars Petter Dahl for den beste cellolyden vi kan tenke oss; det er alltid en glede å samarbeide med deg! Takk til Martin Massiv for kul plakat, graffiti og rap. Nå kan vi utvide festivalbiografien med enda en ny sjanger!

Takk til Hedda Dyrnes som styrte CelloBassOrama-skuta med stø hand og steppet inn på Cellonach på kort varsel. Takk til Karin Nielsen og Guro Stigen Kvannli for uvurderlige musikalske og pedagogiske bidrag på CelloBassOrama. Takk til kontrabassist Callum Hay Jennings, som egentlig skulle på ferie, men endte opp med å spille på 6 av 7 konserter da vi plutselig hadde en musiker for lite. Takk til Guro og Ulrik for lån av kontrabasser og Gunnar og Frid for lån av toradere!

Takk til de fantastiske kokkene Hanne, Guro og Rebecca og Roger Bendiksen som donerte en laks! Takk til fotografene Agata, Bianca og Herman som tok så fine bilder (album kommer snart)! Takk til festivalmamma Sølvi og festivalpappa Hughfor merchandise og markedsføringshjelp, takk til Fredrik, Maren, Mette, Einar, Maria, Tina og Tia for super innsats under arrangementene på Sortland.

Tusen takk til årets gjestemusikere Tuva Syvertsen, Amalie Stalheim og Oda Dyrnes for stor fleksibilitet og fantastiske musikalske opplevelser! Sist med ikke minst, takk til PUBLIKUM!

Ventetiden er over – Det blir festival!

Cellolyd er utrolig glade for å kunne meddele at musikerne er ute av ventekarantenen, og at festivalen sparkes i gang imorgen, onsdag!

Musikeren som testet seg fikk negativt svar på testen tirsdag ettermiddag, og er veldig lettet over at festivalen nå kan sparkes i gang. VI er én dag etter planen – men med desto mer energi og kraft.

Alle artistene har nå ankommet Catogården og det meldes om en entusiastisk stemning blant alle artister og musikere. 

Festivalsjef Lisa Holstad gleder seg stort til å se publikum i Reine kirke onsdag kveld: “Dette var jo en gladnyhet som gjorde meg så lettet og glad, for jeg har jo gledet meg til å presentere et flott program for Moskenes-publikummet!”

Første konsert ut er med stjernecellisten Amalie Stalheim kl 19. Konsert nummer to med med den folkekjære artisten Tuva Syvertsen og celloband, starter kl 21

Det er fremdeles mulig å bestille billetter! Velkommen!

Cellister i ventekarantene – vi håper det blir konsert!

En musiker som skulle delta på festivalen Cellolyd denne uka, fikk beskjed søndag kveld om en nærkontakt med bekreftet covid-smitte. Musikerne hadde akkurat ankommet Catogården på Reine da beskjeden kom, og det ble umiddelbart igangsatt smitteverntiltak og kontaktet legevakten. På grunn av dette sitter flere av Cellolyds musikere nå i ventekarantene frem til prøvesvar foreligger på tirsdag ettermiddag. Vedkommende er symptomfri og har så langt fått negativt svar på to hurtigtester. Hun venter på et siste prøvesvar, som ble tatt på Reine legesenter mandag morgen. 

Musikeren som sitter i karantene kommer i alle tilfeller ikke til å delta på konsertene. Hun sier at hun er utrolig lei seg for at dette har skjedd. “Dette er min favorittfestival, både på grunn av mine fantastiske medmusikere og det lydhøre og varme publikummet vi møter her i Moskenes”.

Festivalen håper at musikerne kommer ut av ventekarantenen på tirsdag. De tilreisende artistene som ankommer Reine i løpet av kvelden, er allerede innlosjert ved et annet overnattingssted.


Løsningsorientert Lisa

For å løse utfordringen med en mindre musiker på laget, hopper blant annet festivalsjefen selv inn som vikar på konserten med Tuva, så hun får det travelt med øving på toppen av å lede festivalen. “Heldigvis kjenner jeg til noen av låtene til Tuva fra før, og vi har sånn sett “god tid” til å øve siden vi sitter i ventekarantene”, sier Lisa Holstad.
I tillegg har festivalen fått uventet hjelp fra Callum Hay Jennings, som stiller som vikar på Amalie Stalheims konsert på onsdag. “Når vi måtte ta til takke med en kontrabass, var det jo greit å få inn en musiker med erfaring som solobassist i Den Norske Opera”, ler en lettet Lisa.


Slik blir programmet i Reine kirke
Løsningen er at to konserter blir avholdt på samme dag, rett etter hverandre. Amalie spiller klokka 19, og med en times pause mellom konsertene, går Tuva på scenen kl 21. Ikke bare gir dette festivalcrewet god tid til å foreta en grundig smittevern-vask mellom konsertene, men det åpner også for muligheten til å få med seg begge konsertene på en dag.


Festivalen tar ingen sjanser – risikerer å måtte avlyse på kort varsel.
Festivalen tar ingen sjanser. Sikkerheten og smitteverntiltak er vårt største fokus nå. De som har kjøpt billetter til konserten med Tuva tirsdag kan bruke de samme billettene på onsdag eller får tilbud om refunderte billetter. 

Skulle det være slik at musikeren som er satt i karantene, får et positivt testresultat, vil det medføre at de andre musikerne fra ensemblet vil bli regnet som nærkontakter – og først da må hele festivalen avlyses. Det vil da også medføre at teamet på Catogården går inn i karantene. 

“Jeg håper inderlig at det ikke skjer. Jeg er så utrolig imponert over nivået og kjærligheten disse artistene viser til Cellolyd, og det er ikke tvil om at det ligger et stort arbeid bak en festival som dette. Timesvis med planlegging, øving og ikke minst det økonomisk aspektet. Det koster jo over en halv million å ha disse konsertene, og jeg vet billettinntektene er en viktig del av det hele.” sier Runhild Olsen, innehaveren av Catogården.

“Vi oppdaterer publikum fortløpende på Facebook, så snart vi vet mer, sier Lisa”. “Enn så lenge, holder vi håpet oppe for at vi skal kunne gi publikum to forrykende og trygge konserter i Reine kirke!” 

Cellolyd 2021

Endelig kan vi presentere programmet for Cellolyd 2021! Årets festival blir langstrakt, både hva gjelder tid og geografi. Det blir litt mer avstand enn vi er vant til, både mellom publikum og mellom konsertene. I løpet av seks dager skal vi presentere fem ulike program.  Vi starter ytterst i Lofoten, i vår favorittkirke på Reine, og ender midt i Vesterålen, i Sortlands storstue, nemlig Kulturfabrikken. Med oss på laget har vi tre fantastiske solister og en hel gjeng med unge og litt eldre cellospirer fra Vesterålen og Harstad.

Detaljert program for Cellolyd 2021 og lenker til billettkjøp finner du her.

Billettsalget starter fredag 14. mai kl. 12.00.


Om programmet

Tirsdag 22. juni får publikum i Lofoten æren av å overvære norgespremieren på programmet vi gjorde med Tuva Syvertsen under Rio International Cello Encounter i 2019. Tuva skal synge både tradisjonell folkemusikk og mer rocka låter som hun har laget selv, akkompagnert av celloer så klart. Tuvas faste følgesvenn; hardingfela, er selvsagt også med i bagasjen!

Onsdag er det den klassiske musikken som står i fokus, når den fantastiske cellisten Amalie Stalheim skal lede Cellolyd-ensemblet i musikk av Vivaldi, de Falla og Piazzolla. I tillegg vil hun vil fremføre soloverker av J.S. Bach og Saariaho. Amalie er en av de mest ettertraktede solistene i Norden akkurat nå, så dette er en sjanse du ikke vil gå glipp av!

Torsdag pakker vi celloene og fela og reiser til Sortland der vi presenterer de to konsertene med Tuva og Amalie på Kulturfabrikken. Tuva er først ute med konsert i Møysalen torsdag (vi mener konsertsalen, ikke fjellet!), og fredag blir det klassisk i samme sal.

Konsertene lørdag og søndag blir eksklusive for Sortland. Lørdag portretteres musiker og komponist Oda Dyrnes i “Nye lyder”. Oda er opprinnelig fra Sortland, i dag bosatt i København hvor hun jobber som komponist og frilans musiker i mange ulike sjangre. Konserten består av et sett med solo cello, før det blir urfremføring av et nytt verk for fire celli og elektronikk som Oda har skrevet på bestilling fra oss.

Etterpå dekker vi på til så mange som myndighetene tillater og inviterer til cellonach med quiz, cellocovers og brasilianske rytmer.

Søndag avsluttes festivalen med stort cello- og bassorkester i Møysalen. Elever fra Sortland og Hadsel kulturskole, musikklinja ved Sortland videregående skole m.fl. møter Cellolyd-ensemblet i CelloBassOrama. Vi lover et variert program med både klassisk, filmmusikk og popcovers, med utøvere fra syv år og oppover!